Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    TEROIRWIJN UIT HONGARIJE VAN DE FURMINTDRUIF !!!

    Zoals we lezen op het etiket: Apapatsagi Pince Nagy-Somloi,; anders gezegd Abdij wijnmakerij uit Nagy-Somloi(In midden Hongarije). Hongarije heeft een lange wijngeschiedenis en werd in de 19e eeuw bij de Habsburgers reeds geprezen als absolute topwijn voorbehouden voor enkel de beste feestjes. Na de wereldoorlog werd de wijnbouw teruggedrongen door het communisme. We bevinden ons hier aan het balatonmeer waar er een heuvel uit de grond rijst als een tafelberg tot 431m hoogte: de Somloi-berg met een ondergrond van vooral vulkanisch gesteente: Basalt, zee sediment en vuursteen. De wijngaarden liggen tussen 220 en 260m hoogte. Ze zijn heraangeplant in 2001door samenwerking van een 5tal locals waaronder Zoltan Balogh, bezieler van dit project dewelke zijn grootouders hier vroeger ook reeds wijnmakers waren. De rode draad in hun wijnstijl is plukken bij extreme rijpheid. Furmint is een druif die veel zuren kan bevatten en een ideale match vormt voor deze wijnstijl. In het glas hebben we een lichtgele witte wijn met fijn rokerig aroma, een ragfijne ziltige mineraligheid,en frisse zuren met een strakke afdronk. Topwijn bij Oosterse gerechten! Onze kelderprijs 18€