Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    Autochtone wijn uit zomerse bestemming: Sõtil 2012 van Bodega Mesquida Mora uit de Balearen!

    Mesquida Mora is een recent vernieuwde wijnmakerij van Barbara & Jaimé Mesquida Mora. broer en zus en reeds 4e generatie wijnmakers op Mallorca. In 2007 beslisten ze om het roer om te gooien van deze wijnmakerij met een serie van nieuwe wijnen in de moderne stijl: biodynamisch, weinig invloed van hout en enkel autochtone druiven en binnen de D.O. Pla I Levant appellatie. We zitten hier op ondergrond met klei, terra rossa of rode aarde en zand. De Calletdruif zorgt voor kracht en de Manto Negrodruif voor de finesse in de wijn. Men gebruikt Frans en Amerikaanse oude vaten. Levendig robijnrode kleur, in de neus rokerige zwarte bessen en minerale aroma's, tikje witte peper. Rokerige minerale toets in de afdronk met fijne tannines met een vleugje violet. Beslist een trendsettende wijnmakerij om in de gaten te houden. Kelderprijs: 26,50€