Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    Autochtone wijn uit zomerse bestemming: BARRUA; Carignan uit Sardignië

    Wijndomein Agri Punica is een "joint venture" van Tenuta San Guido uit Toscane(Saasicaia) en Cantina di Santadi uit Sardignië van Antonelo Pillon met Giacomo Tachis dus! We zitten in het zuidwesten van Sardignië in de DOC Carignano del Sulcis de subappellatie is IGT Isola de Nuraghi. We hebben hier mide winters, warme zomers, de nabijheid van de zee reguleert de temperaturen. En veel Scirocccowinden uit Afrika, dit resulteert in vooral veel zuiver licht met een gemiddelde van 7u per dag. Dit zorgt voor perfecte rijpheid van de druiven en zelfs ook voor de polymerisatie van de tannines in de druif nog voor ze geplukt worden. We hebben hier topfruit waar Giacomo Tachis zeer bewust mee omgaat. De ondergrond is kalkhoudend met klei en zand. De wijn bestaat voor 85% uit Carignon, 10