Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    Autochtone wijn uit zomerse bestemming: La Tanajara uit El Hiero

    El Hiero; letterlijk vertaald 'Het Ijzer' , is het meest westelijke gelegen eiland van de Canarische eilanden, gedurende lange tijd liep de nulmeridiaan door dit eiland. Bij deze is het nog steeds het meest westelijke punt van Europa. Langs de ene kant van het eiland heb je een rotsmassief waar een 'jurassicachtig woud ligt met vooral wilde laurierbomen en veel groen. Op de zuiderkant van het eiland , dus vóór het rotsmassief ,ligt een woestijnachtig gebied met vooral pijnbomen en roodkleurig ijzerhoudend lavagesteente. Het eiland bezit een 500tal ha wijngaarden en 7 wijnhuizen. Bodega La Tanajara is een project van Juan Jesus Mendez die vooral geïnteresseerd is in de autochtone druiven van dit eiland, met name hier de prefylloxeradruif 'Vijarigo Negro' De vinificatie gebeurt op vaten van Allier, rijping sur lies en bâtonnage tijdens 6mnd, daarna nog wat rijping op inox ook. Het is een intens aromatische wijn, violetachtig met donker fruit stevige structuur heel brambesachtige smaak met stevige en lange afdronk. Onze kelderprijs: 24,25€