Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    ZOMERS WIT BIJ VLEESGERECHTEN !!!

    IBBIANCO 2014 van Casanova di Neri. Topwiinhuis uit Toscane, gelauwerd voor zijn brunello's. Het was Giovanni Neri die dit wijnhuis stichtte in 1971. De zoon Giacomo nam de fakkel over in 1991 en gaf het wijnhuis wereldfaam en naam. Het beslaat 63 hectaren deze witte is afkomstig van de Speretta wijngaard te oosten van Montalcino.
    Ondergrond met vooral klei en tuf. De twee druiven zijn fifty/fifty Grechetto en Vermentino. De wijn rijpt 42 maanden op houten vat en werd gegist met natuurlijke gisten op stalen vat. In het glas hebben we een strogele wijn met ananas & appelsmaken, bloemige neus. Deze wijn laat zich liefst decanteren en laat zich drinken met oosterse gerechtjes, wit vlees en ook onze klassieke rundstartaar. Onze kelderprijs 18,50€