Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    ORIGINELE ZOMERWIJN UIT ARGENTINIË !!!

    We kennen allemaal de vermaardheid van de Malbecdruif uit Argentinië, die eigenlijk wel een typisch Franse druif is. Doch als het erop aankomt om autochtone druiven te vinden uit Argentinië, raken we meestal niet verder dan de witte Torrontes. Welnu, we hebben nog een mooie zomerse rode wijndruif ontdekt: De Criolla van Bodega's Cara Sur. Wijnkundig noemt de druif Criolla chica en is ook bekend als Pais of Chile, en is dus een typisch Zuid-Amerikaanse druif. Bodega Cara Sur is een project van Francisco Bugallo die samenwerkt met de welbekende wijnbouwer Sebastian Zuccardi. . Men werkt hier biodynamisch met natuurlijke gisten en vinifieert op beton-eieren. De regio is Valle de Calingasta en ligt geografisch boven Santiago & Mendoza, de wijngaarden liggen op 1500m hoogte en de wijnstokken zijn 80jaar oud. In het glas hebben we een heldere Pinot noir achtige textuur, doch met meer zwartfruit dan kersen, peperachtig, mediterrane geuren. Sappig met een lange en frisse afdronk: m.a.w. DE ideale rode terraswijn om fris te drinken. Onze kelderprijs 16€