Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijft u graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    KOEHLER RUPRECHT WEISSER BURGUNDER 2013

    Jarenlang (lees eeuwen) werd de wijn op dit domein gemaakt door de zelfde famille, de laatste telg was de vermaarde Bernd Philippi die het in 2009 verkocht. Sinds 2011 wordt de wijn hier gemaakt door Dominik Sona. Het wijnhuis staat gekend voor een brede, rijke en minerale stijl. De Weisser burgunder oftewel Pinot blanc wordt gemaakt van de wijngaarden Saumagen en Steinacker van 40 tot 50 jaar oude stokken. Men gebruikt steeds oude vaten van minimum 600 tot 1200liter. Chaptalisatie noch enzymes worden gebruikt voor de vinificatie. Letterlijk Old-shool wijn. In het glas hebben we een droge pinot blanc, rond en romig met mooie aciditeit. Kelderprijs : 10,75€