Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijf je graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
  • - Wijnontdekking

    Viejas Tinajas Cinsault 2014 van De Martino. Don Pietro De Martino startte 80 jaar geleden, nu omslaat het bedrijf 300ha en werkt men samen met wijnmaker Marcelo Retamal. We zitten hier in de meest zuidelijke Chileense regio: Itata subregio Secano interior D.O./ Coelemu op 22km van de Grote oceaan. De visie van De Martino is: 'reinventing Chile' met deze wijn zijn ze daar goed in geslaagd. 1e Biodynamisch wijnbedrijf, 2e 50 jaar oude bush-vine Cinsault(die heel zeldzaam is hier), 3eViejas Tinajas(100 jaar oude kleipotten of amforen waarin hier vroeger ook reeds traditioneel wijn werd in gemaakt hier in Chili). In het glas hebben we kers en framboosachtige smaken, fijne kruidigheid en aardse tonen. Kelderprijs 17,00€