Blog Brasserie Latem - Blog

Onze brasserie bruist van het leven! Het ganse jaar door worden we gezegend met heerlijke seizoensproducten, wijnen, kwaliteitsproducten, events… én een top keukenteam.

Blijf je graag op de hoogte, kom dan geregeld een kijkje nemen wat er in onze brasserie gebeurt, of welke wijn we in de kijker plaatsen!

  •  
    • KOEHLER RUPRECHT WEISSER BURGUNDER 2013
      Wijnontdekking

      KOEHLER RUPRECHT WEISSER BURGUNDER 2013

      Jarenlang (lees eeuwen) werd de wijn op dit domein gemaakt door de zelfde famille, de laatste telg was de vermaarde Bernd Philippi die het in 2009 verkocht. Sinds 2011 wordt de wijn hier gemaakt door Dominik Sona. Het wijnhuis staat gekend voor een brede, rijke en minerale stijl. De Weisser burgunder oftewel Pinot blanc…

      Lees meer
    • Amfoorwijn uit Chilli met Cinsaultdruif !
      Wijnontdekking

      Amfoorwijn uit Chilli met Cinsaultdruif !

      Viejas Tinajas Cinsault 2014 van De Martino. Don Pietro De Martino startte 80 jaar geleden, nu omslaat het bedrijf 300ha en werkt men samen met wijnmaker Marcelo Retamal. We zitten hier in de meest zuidelijke Chileense regio: Itata subregio Secano interior D.O./ Coelemu op 22km van de Grote oceaan. De visie van De Martino…

      Lees meer
    • Spaanse rode wijn met Atlantische invloed
      Wijnontdekking

      Spaanse rode wijn met Atlantische invloed

      Goliardo loureiro 2013 van Bodegas Forjas del Salnès: Een klein domein van de familie Mendez in de Rias Baixas in Galicie. Rodrigo besefte het potentieel van deze originele druif in combinatie met deze terroir(. En besloot samen te werken met de Spaanse Top-oenoloog Raoul Perez. Wijngaarden liggen slechts 10 meter boven…

      Lees meer
    • Langhe nebbiolo met Barolo ambitie!
      Wijnontdekking

      Langhe nebbiolo met Barolo ambitie!

      'Roagna Langhe 2010' is gevinifiëerd door Luca Roagna die traditioneel werkt met lange maceratie, min 3j op vat, 1j flesrijping. Wijnstokken van -20j die nog te 'jong' zijn voor zijn Barolo's en Barbaresco's met name uit de wijngaarden Cascina Pira en Pajé. Werkelijk wijn van 'Topterroir'. Dit met de uitzonderlijke jaargang…

      Lees meer
    • Top bordeaux MET referentie aan betaalbare prijs?
      Brasserie nieuws

      Top bordeaux MET referentie aan betaalbare prijs?

      Waarom toch die 'Bordeaux-bashing' terwijl er toch nog Top-Bordeaux zijn MET referentie aan betaalbare prijs. Bij deze stellen wij U Château Fonbel Grand cru Saint-Emilion 2012 voor. Het domein beslaat slechts 16ha. Is eigendom van de familie Vauthier die ook mede-eigenaar is van Château Ausone 1er Grand cru classé…

      Lees meer
    • Bulgaarse topwijn van pianist Ivo Varbanov
      Wijnontdekking

      Bulgaarse topwijn van pianist Ivo Varbanov

      La Cenerentola 2014 Viognier & Tamianka. Ivo Varbanov is pianist, muzikanten hadden dit al kunnen afleiden uit de naam van de cuvee die een opera is van Gioachino Rossini. Er zijn slechts 840 flesjes gemaakt van deze cuvee. Tamianka is de Bulgaarse benaming voor Muscat à petit grains. U raadt het we hebben een mooie droge…

      Lees meer
    • Frisse droge Furmint uit Hongarije!
      Wijnontdekking

      Frisse droge Furmint uit Hongarije!

      Hongaarse wijn van wijnhuis Tokaj Nobilis uit de Tokaj-regio van de autochtone Furmint druif: Witte droge wijn, fris aromatisch, subtiel fruitig met fijne mineraliteit. Onze kelderprijs 17,50€

      Lees meer
    • Riesling, Smaragd
      Wijnontdekking

      Riesling, Smaragd "Setzberg", Johan Donabaum,

      We kennen deze producent uit de Wachau reeds vele jaren, en ontvangen hem opnieuw in de brasserie met veel plezier ! Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar zijn riesling Setzberg in Smaragd versie, het rijkere type, zeg maar Spätlese trokken niveau. Zijn wijnen kennen geen botrytis en blijven fijn en fris, en deze 2015…

      Lees meer
    • Er was eens ...
      Brasserie nieuws

      Er was eens ...

      Een jongen van 7 jaar die voor kok wou leren en nog steeds kok wil zijn. Er was eens een kok die gepassioneerd werd door de brasseriekeuken -en sfeer. Van Brussel tot Parijs, hij bezocht ze allemaal en werd meer en meer overtuigd van deze stijl en opende in 1992 zijn Brasserie Latem.

      Lees meer
    • 12